Ez a két alkalmazás lezabálja a telefonod akksiját

Bizonyos alkalmazások olyan szinten leterhelik a mobilok akkumulátorát, hogy naponta akár többször is tölteni kell. Mutatjuk, mik azok, amiknek a törlését érdemes megfontolni, vagy ha meghagynád, mit módosíts a beállításokon.

Az egyik ilyen alkalmazás a Snapchat, amely fiatalok körében népszerű. Az alkalmazás rengeteg multimédiás funkciót kínál, mint például kameraszűrők, fotók és videók, de ezek sok erőforrást igényelnek, amelyek közé tartozik a CPU, memória, helymeghatározó szolgáltatások és az akkumulátor. Ennek eredményeként a telefon teljesítménye lelassulhat.

A Snapchat adathasználatának korlátozása érdekében a Beállítások menüben válassza az Adatcsökkentő opciót, majd engedélyezze az Utazási módot a tartalom automatikus letöltésének megakadályozásához.

A másik ilyen alkalmazás a WhatsApp, amely szintén helyigényes és negatívan befolyásolhatja a telefon teljesítményét, különösen akkor, ha sok médiafájlt tárol benne. Malik szerint ezek a fájlok jelentős mennyiségű tárhelyet foglalnak el, ami hatással lehet az eszköz teljesítményére.

Malik azt javasolja, hogy lehetőség szerint töröljük az alkalmazást, vagy rendszeresen töröljük a felesleges fájlokat az alkalmazásból.

Az Automatikus letöltés funkciót a Beállítások > Csevegés > Média láthatósága menüpontban is letiltható. Ez megakadályozza a média automatikus mentését az eszköz galériájába.

Fotó: Unsplash/Steve Johnson Cikk: SUN

Ezt ne hagyd ki!

Írta

Megosztom