Elképesztő dolgok derültek ki az esztergomi robbantásról

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az esztergomi robbantás ügyében, amelyben egy 34 éves, kétgyermekes rendőr meghalt, 11 egyenruhás pedig megsérült.

A Központ Nyomozó Főügyészség közleménye szerint nagy erőkkel, szakértők és tűzvizsgáló szaktanácsadó bevonásával, több napon át tartó megfeszített munkával végezték a szemlét.

Az elérhető információk szerint a gyanúsított olyan nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlanban, ami Magyarországon nem szerezhető be engedély nélkül. Ez a vegyi anyag szobahőmérsékleten illékony, és alkalmas nagy erejű robbanás kiváltására.

Az is kiderült, hogy a gyanúsított a házban gázmaszkot viselt, és csak akkor vette le, amikor az épületből kiment a rendőrökkel való tárgyalások során.

A gázmaszkot a robbanáskor is viselte. A gyanúsított szándéka egyértelműen arra irányult, hogy veszélyeztesse az intézkedő rendőrök életét.

A Központi Nyomozó Főügyészség továbbra is az ügy teljes körű kivizsgálásán dolgozik, és a helyszínen jelenleg is folyamatban vannak a nyomozati cselekmények.

Forrás:24.hu

Ezt ne hagyd ki!

Írta

Megosztom