Van aki szereti, sokan viszont kifejezetten utálják a halat. Pedig nem csak finom, de rendkívül egészséges is. Mutatjuk, miért érdemes halat fogyasztani.
Miért egészséges a hal?
- Gazdag omega-3 és 6 zsírsavakban, amelyek elősegítik a szív és érrendszer egészségét.
- Magas fehérjetartalommal rendelkezik, amely fontos az izomépítéshez és a jóllakottság érzéséhez.
- Bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban, beleértve a B-vitaminokat, a jódot és a foszfort.
- Alacsony zsírtartalmú, ami segíthet a testsúly optimalizálásában.
Ezen túlmenően, sok hal fajta különféle kedvező hatású összetevőket tartalmaz, például astaxantint, amely segíthet a bőr egészségének megőrzésében és a szabadgyökök elleni védelemben.
Melyik halban nincs szálka?
Van néhány olyan halfajta, amelynek nincsenek szálkái, vagy csak nagyon kevés szálka található bennük, így a fogyasztásuk kevésbé bonyolult lehet, például:
- Tonhal
- Lazac
- Szardella
- Pisztráng
- Tilápia
Mit érdemes halból készíteni?
Persze most rávághatnánk, hogy halászlevet, de természetesen ennél sokkal több fél recept áll rendelkezésre. Ilyen az egyszerű, sütőben sütött pisztráng, vagy a harcsapaprikás, ami túróscsuszával találva méltán az egyik legnépszerűbb hazai étel.