Mennyit lehet keresni Onlyfansen?

Az elmúlt néhány évben robbant be a köztudatba az Onlyfans. Az oldal lényege, hogy egy adott előfizetésért cserébe exkluzív tartalmakhoz férnek hozzá a vásárlók. Ezek a tartalmak gyakran erotikus, pornográf fotók, videók. De mennyit lehet keresni Onlyfansen? Meg lehet élni az Onlyfansből Magyarországon? Cikkünkből ez is kiderül.

Külföldi tartalomgyártók az Onlyfansen

A legnépszerűbb külföldi tartalomgyártók évente akár több millió dollárt is kereshetnek Onlyfansen. Az egyik legnépszerűbb modellnek, Bryce Adamsnek több mint 600 ezer előfizetője van. Az előző évben pedig közel 6.5 millió dollárt keresett Onlyfansen. Ez átváltva nagyjából 2.4 millárd forintnak felel meg.

Nemcsak a legnépszerűbbek kereshetnek jól. Megfelelő stratégiával már néhány ezer követővel is nagyon komoly összegeket lehet keresni. Belle Grace mindössze 2400 előfizetővel rendelkezik, és így is közel 150 ezer dollárt keresett az előző évben, ami 55 millió forintnak felel meg.

Magyar Onlyfans modellek

Természetesen a magyar tartalomgyártók közel sem keresnek olyan jól, mint a legnépszerűbb külföldiek. Azonban ha jellemzően angolul posztolnak, akkor ők is egy lényegesen nagyobb piacot érhetnek el.

Itthon a legnépszerűbbek közé tartozik Mezei Klaudia és a Való Világ 10-ből megismert Ollári Róbert. Robi elmondása szerint a jobb hónapokban könnyen 1 millió forint feletti összeget keres meg Onlyfansen. Célja egyébként az, hogy annyi pénzt összegyűjtsön, hogy egy saját bisztrót nyithasson.

Mezei Klaudia elmondása szerint a legjobb hónapjában 5 millió forint feletti összeget keresett.
Egyre több magyar celeb regisztrál egyébként a platformra. Az utóbbi időben Molnár Anikó, Steiner Kristóf, Kelemen Anna, VV Merci (Balázs Mercédesz), Bencsik Tamara, vagy VV Vivien (Bétéri Vivien) is elindította saját oldalát az Onlyfansen.

Mennyit fizet az Onlyfans, meg lehet belőle élni?

Az Onlyfans statisztikái szerint a kezdő tartalomgyártók átlagosan 150-200 (50-70 ezer forint) dollár között keresnek eleinte. A legsikeresebb felhasználók pedig átlagosan havi 38 millió forintot keresnek. Ebből is látszik, hogy nagy a szórás.

Alapvetően elmondható, hogy az átlagos előfizetői díjjal számolva (kb 10 dollár, 3700 forint) legalább 100-150 feliratkozóra van szükség ahhoz, hogy meg lehessen élni az Onlyfansből.

Fontos azt is beleszámolni a kalkulációnkba, hogy minden a weboldalon végbemenő tranzakció értékének 20 százalékát a platform kapja. Tehát ha egy tartalomgyártó 1000 dollárt keres, akkor abból valójában 800 dollár marad nála. Természetesen ebből még ki kell fizetnie a vonatkozó adókat és járulékokat.

Összegezve az adatokat, jól lehet keresni Onlyfansen és meg lehet belőle élni, de ez sem egy egyszerű és gyors módja a meggazdagodásnak. Sok kitartást és energiát igényel, mire valaki sikeres lesz. Sőt, utána is sok energiát igényel, hiszen folyamatos kapcsolattartásra van szükség az előfizetőkkel, annak érdekében, hogy megtartsuk őket és elégedettek legyenek. Érdemes azonban azon is elgondolkodni, hogy későbbi életünkre nézve, milyen nehézségeket jelenthet, ha intim, erotikus képeket és videókat osztunk meg magunkról. Különösen igaz ez akkor, ha nem tudunk népszerű és sikeres tartalomgyártókká válni.

Ezt ne hagyd ki!

Írta

Megosztom