Lehull a lepel: új emoji-k érkeznek hamarosan

Az emoji-k, vagyis az internetes hangulatjelek, ma már nélkülözhetetlen részét képezik a digitális kommunikációnak. Kezdetben csak néhány alapvető érzelmet és kifejezést lehetett velük közvetíteni, de mára szinte minden hangulathoz, helyzethez és stílushoz találhatunk megfelelő emoji-t.

A jó hír az, hogy tovább bővül a paletta, hiszen a Unicode Consortium nemrég jóváhagyott egy listát, amely 118 új emoji-t tartalmaz. Így hamarosan még színesebb és gazdagabb lesz az érzelmi kifejezések világa a közösségi médiában.

Az új hangulatjelek várhatóan 2024 elején jelennek majd meg az asztali gépeken és a mobiltelefonokon is, így a üzenetváltásokat még színesebbé tehetjük. Az emoji-k világa ávről-évre folyamatosan fejlődik, és egyre jobban tükrözi az emberek sokféleségét és mindig mutatnak olyan újdonságot, ami az emberi érzelem kifejezésére alkalmas.

Az emoji-k használata az évek során szinte minden területre kiterjedt, és már a mindennapi életünk részévé váltak. Az új karakterekkel pedig még könnyebben és pontosabban fejezhetjük ki magunkat online kommunikációnk során.

Ezek lesznek az új emoji-k

Az emoji-k világnapja minden év július 17-én van, és ennek alkalmából általában bemutatnak új terveket és karaktereket. Az Unicode Consortium a napokban ismertette a terveit, amelyeket szeptemberben hagyott jóvá.

Az Emojipedia által bemutatott terveken között szerepel egy olyan emoji is, amely a fejét vízszintesen és függőlegesen csóválja – így egyszerűen kifejezhető a „nem” és az „igen” közötti válasz.

Az új emoji-kkal együtt a meglévő karakterek is frissülnek. Például a sétálók és futók mostantól nem csak balra, hanem jobbra is nézhetnek. A családokat és közösségeket ábrázoló jelek is új verziókat kapnak, amelyeken az arcok helyett csak a sziluettek látszanak, így könnyebben azonosíthatók lesznek.

Néhány újdonság már 2023-ban elérhető lehet, de a legtöbb frissítés várhatóan 2024 elején érkezik majd meg, így még sok új lehetőséget hozva az emoji-k világába.

Fotó: Domingo Alvarez E

Ezt ne hagyd ki!

Írta

Megosztom