Az egyik legnagyobb rejtély: Hat túrázó hátborzongató és megmagyarázhatatlan halála

Megdöbbentő és rejtélyes eset történt a szibériai hegyekben évtizedekkel ezelőtt, az eseményekre azóta sincs egyértelmű tudományos válasz és csak elméletek léteznek, hogy mégis mi okozhatta hat teljesen egészséges túrázó halálát, akik mindössze percek alatt veszítették életüket.

Sokan már biztos hallottak a Gyatlov-hágó incidensről, ami a világ legnagyobb rejtélyeinek egyike. Az eset annyira különleges, hogy az ember azt gondolná, hogy ilyen biztosan nem történhet meg mégegyszer. Azonban, korábban már megtörtént egy kísértetiesen hasonló eset.

A Szibériai Khamar-Daban hegységben hat túrázó rejtélyes és megmagyarázhatatlan körülmények között veszítette életét, mindössze percek alatt.

A Gyatlov-Hágó incidenssel ellentétben a csoportnak volt egy túlélője, akitől betekintést kapunk abba, hogyan zajlottak az események. Ennek ellenére meggyőző magyarázatot így sem kapunk, így az eset továbbra is rejtély marad, csak különböző elméletek léteznek arra, hogy mi történt a túrázókkal.

A hivatalos jelentések szerint hipotermia és fehérjehiány okozta a halálukat.Az emberek többsége viszont ezt nem tartja kielégítő magyarázatnak.

Sokan természetfeletti okokat keresnek és vannak akik a és olyanok is szép számmal vannak, akik arra gyanakszanak, hogy Oroszország tesztelt titkos vegyi fegyvereket a térségben.

Hogy mik a legvalószínűbb lehetőségek és pontosan hogyan is zajlottak le a hegységben az elképesztően felkavaró események, azt Hanyecz Máté videója mutatja be részletesen, amelyet itt nézhet meg.

Ezt ne hagyd ki!

Írta

Megosztom