Tragédia: Lezuhant egy repülő és ketten meghaltak a magyar legiparádén – videó

Bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon vasárnap délután egy sportrepülő, ami egy parkoló autóba csapódott és kigyulladt, nyilatkozta a feol.hu-nak Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette, három tűzoltóautó tart a helyszínre, a helyszínen azonban már megkezdte a munkát a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület.

Helyszíni beszámoló alapján lefújták az idei légi parádét, és a légtérbe sem engednek be semmilyen légi járművet. Aki befizetett valamelyik programra, az Albatrosz Egyesület egy későbbi időpontban pótolja azt.

A lap értesülései szerint ketten ültek a repülőgépben, esélyük sem maradt a túlélésre, hiszen a gép felrobbant.

A Trojan típusú repülőgép egy család autója mellette csapódott be, egy gyerek és két felnőtt megsérült, és érthetően sokkot kapott az események hatására. A helyszínre érkezett mentők és rendőrök és honvédség segítségével dolgoznak a helyszínen, biztosítják azt. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben ketten a helyszínen életüket vesztették, valamint négyen égési sérüléseket szenvedtek. A sérültek ellátását a rendezvényt biztosító mentők kezdték meg, majd három mentőhelikopter – Budaörsről, Balatonfüredről és Szekszárdról -, valamint több mentőautó is érkezett. A mentők három súlyos sérültet – egy kislányt, egy nőt és egy férfit – mentőhelikopterekkel budapesti kórházakba, egy könnyebben sérült kisfiút pedig mentőautóval a székesfehérvári kórházba vittek.

Az RTL.hu úgy tudja, a repülőben egy szegedi férfi és fia ült. 

Néhány nappal ezelőtt pedig egy rendőrségi helikopter zuhant a Balatonba, ott szerencsére nem történt tragédia.

Forrás: nlc.hu, RTL.hu

Ezt ne hagyd ki!

Írta

Megosztom