Mától Keleti Ágnes a világ legidősebb olimpiai bajnoka

Keleti Ágnes 102 évesen is világcsúcsot döntött, hiszen a mai naptól ő a valaha volt legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon, egyben pedig a harmadik legidősebb élő olimpikon is.

Az 1921. január 9-én született ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója, a vízilabdázó Tarics Sándor 2016. május 21-én bekövetkezett halála óta a legidősebb élő magyar olimpiai bajnok, péntektől pedig a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon, ugyanis Tarics 102 évet és 241 napot élt, ezt haladta túl a legeredményesebb magyar tornász.

Az alkalomból délután otthonában köszöntötte Keleti Ágnest Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, illetve Wladár Sándor és Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnökei. Az ünnepségen ott volt Keleti egykori klubja, az UTE (az Újpesti Dózsa elődje és utódja) képviseletében Juhász Judit, a torna szakosztály igazgatója, Tibolya Péter elnökségi tag és Tahon Róbert jogi igazgató. Megjelent Jusztin Ádám, a Makkabi VAC elnöke, a Makkabi Europe sportigazgatója is.

Keleti Ágnes továbbra is minden nap tornázik, sok gyümölcsöt és csokoládét eszik, szemüveg nélkül nézi a tornaközvetítéseket a neten, és kritikusan figyeli a gyakorlatokat.

Bízunk benne, hogy még sok egészségben eltöltött boldog esztendőt tölt velünk a legendás sportoló!

Forrás:444.hu

Ezt ne hagyd ki!

Írta

Megosztom